,
3/2014
Heineken na obou koncích tabulky a tradiční běs z Trutnova
Publikováno v St. 07. května 2014 v rubrice ČESKÝ LEŽÁK

Toto kolo poznamenalo vyřazení vzorku, který jako výčepní desetistupňové pivo nesplňoval pravidla soutěže (i když některým porotcům mimo soutěž Světlý výčepní Pardál chutnal víc než většina vzorků z kategorie Světlý ležák).

Degustace proběhla 22. dubna 2014 a v jejím průběhu se prosadil na první místo trojnásobný semifinalista a loňský finalista Starobrno Medium, následovaný Lobkowiczem Premium z Černé Hory, třetím Závišem a v rozpiji vyhodnoceným čtvrtým humpoleckým Bernardem. O nízké úrovni kola svědčí velmi nízké bodové zisky jednotlivých postupujících, které by v jiných kolech stačily tak na šestou až sedmou příčku. Po vyřazení jednoho vzorku se v poli nepostoupivších ocitli Skalák, Černá Hora, vítěz ročníku 2010 Zubr, loňský skokan ročníku Otavský zlatý, Zlatopramen a konečně historicky nejhorší pivo, které Extraliga ochutnává, trutnovský Krakonoš, který „ziskem“ 51 bodů vytvořil jedno nejnižších hodnocení v historii První pivní extraligy.

 

Celkové výsledky 3. kola:

1. Starobrno Medium           Heineken                                           32 b.

2. Lobkowicz Premium        Pivovar Černá Hora                          36 b.

3. Záviš Světlý ležák            Měšťanský pivovar v Poličce                       37 b.

4. Bernard Světlý ležák       Pivovar Bernard, Humpolec              39 b.

5. Skalák Premium              Pivovar Rohozec                               39 b.

6. Černá Hora Sv. ležák      Pivovar Černá Hora                          40 b.

7. Zubr Světlý ležák             Pivovar Přerov                                  41 b.

8. Otavský zlatý                   Pivovar Strakonice                            44 b.

9. Zlatopramen                     Heineken                                           45 b.

10. Krakonoš Světlý ležák     Pivovar Krakonoš, Trutnov               51 b.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *