,
1/2020
Druhá desetiletka začala
Publikováno v Pá. 06. března 2020 v rubrice ČESKÝ LEŽÁK

logo_ppeZima utekla jak nic a je před námi další ročník První pivní extraligy, kterým začínáme již druhou dekádu našich degustací. Po delší době nastaly v našich řadách personální změny. Pro časovou zaneprázdněnost opustili náš tým Petr Markvart a Max Bahnson. Tímto bych jim chtěl poděkovat za jejich činnost v našem sdružení. Novými členy se stali Jaromír Piskoř a David Hluštík. Na našich stránkách se jistě brzy objeví článek, který je blíže představí.

V organizaci samotných degustací se nic nezměnilo, zase nás čeká pět základních kol, dvě semifinále, finále a Česko Slovenské superfinále.

Vzorků bude opět podobný počet jako v minulých letech, cca 50 – 55. Hned v prvním kole přibyl ležák ze zámeckého pivovaru Břeclav – Kanec 12.

Teď již k samotné degustaci. Úvodní kolo nového ročníku bylo nezvykle vyrovnané. O umístění rozhodovaly většinou jednobodové rozdíly, vzorky na druhém až čtvrtém místě měly shodně 33 bodů. A tak se mezi postupující čtveřici nevešel například vítěz loňského prvního kola Klášter. To vítěz druhého kola, ležák Záviš s Poličky již postup obhájil a z děleného druhého místa se může těšit na semifinále. O něco překvapivější je další postupující, ležák Benediktín z východočeského Broumova. Je to jeho první postup ze základního kola do finále. Čisté pivo s jemnou, nižší hořkostí, prostý senzorických vad. Třetím do mariáše se stejným počtem bodů byl pardubický Pernštejn. Vítězem se stal ležák Chotěboř Premium, který tak potvrdil svojí loňskou finálovou účast.

1. Chotěboř Premium 31
2.-4. Broumov Benediktín 33
2.-4. Polička Záviš 33
2.-4. Pernštejn Premium 12 33
5. Regent 34
6. Klášter Premium 35
7. Chodovar Prezident 37
8. Samson 12 38
9. Břeclav Kanec 12 39
10. Nymburk Francinův ležák 40

Druhé kolo jedenáctého ročníku První pivní extraligy se bude konat 17. března 2020 od 19:30 opět v První Pivní Tramwayi na Spořilově.

Petr Buriánek | PPE

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *