,
1/2016
Svijanský rytíř poprvé končí už v základním kole!
Publikováno v Pá. 11. března 2016 v rubrice ČESKÝ LEŽÁK

logo_ppePraha 7. března 2016 První pivní extraliga tak nějak nenápadně a tiše vklouzla do svého sedmého ročníku. Ano, již šest let poctivě degustujeme české a slovenské ležáky, které se dají koupit v běžné maloobchodní síti. Se svými výsledky následně seznamujeme laickou i odbornou veřejnost. Oba dva tábory naše degustace navštěvují v hojném počtu a tak i jim patří velký dík.

Nyní ovšem k novému ročníku, k první řádné degustaci a k největšímu otřesu v dějinách PPE. Pivovar Svijany se svým rytířem pro letošní rok v soutěži končí! Na zdvižený prst to rozhodně není, ale na pozdvižené obočí určitě ano! Rytíř totiž patří k nejlépe hodnoceným titulům v dějinách První pivní extraligy vůbec! Zde jsou historické výsledky a umístění v jednotlivých kolech:

Základní kolo: 2 1 1 3 2 2
Semifinále: 4 1 1 3 4 1
Finále: 5 3 4 4 5-8 10

Svijanský rytíř vždy a se ctí postoupil ze základního kola. Vždy postoupil i ze semifinálového a vždy se hrdě zúčastnil finále. Jeho kvalita je dlouhodobě na velmi vysoké úrovni. Za šest let prošel všemi degustačními koly, to je 18 degustací s vyrovnaným výsledkem, mimochodem jako jediný vzorek ze všech! Až do 1. základního kola 7. ročníku kdy dostal 38 bodů, což stačilo až na 5. -7. nepostupové místo.

Celkově můžeme konstatovat, že první kolo nového ročníku splňovalo parametry slušného základního kola. Kvalita byla na středně vyšší úrovni. 3 ze 4 nasazených vzorků postupují do semifinále a mezi postupujícími tentokrát nemusel být rozpij. Jedinou výtku lze spatřit u Záviše z pivovaru v Poličce. Tento vzorek byl komisí označen za havarovaný.

Do semifinále tedy postupují: Kozel, Staropramen, Klášter, a Březňák.

Celkové výsledky 1. základního kola

1. Kozel 31 b.
2. Staropramen 32 b.
3. – 4. Klášter 36 b.
3. – 4. Březňák 36 b.
5. – 7. Svijany 38 b.
5. – 7. Uherský brod 38 b.
5. – 7. Holba 38 b.
8. Poutník 39 b.
9. Záviš 40 b.
10. Vyškov 42 b.

Milan Kabrna, PPE

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *